Trwa wczytywanie strony. Proszę czekać...
Wtorek, 30 kwietnia. Imieniny: Balladyny, Lilli, Mariana
23/02/2023 - 21:00

Житло у Польщі: українським біженцям повідомили, де продаються найдешевші квартири

Понад 1,5 мільйона українських біженців залишаються у Польщі, яка надала їм комфортні умови для тимчасового перебування. Багато людей планують залишитись у дружній країні і після завершення повномасштабної війни. Вони хочуть придбати там житло. Стало відомо, де можна купити найдешевші квартири.

Більшість українських біженців у Польщі винаймають житло або залишаються у родичів, друзів та волонтерів. Проте значна частина наших співвітчизників придбає квартири та будинки, щоб заощаджувати на оренді житла.

Аналітики порівняли ціни на нерухомість у минулому та поточному році. Наголошено, що об'єкти продовжують дорожчати. У списку міст-лідерів за вартістю житла – столиця Польщі – Варшава. Наприкінці минулого року метр нерухомості там коштував 13 025 злотих. Вроцлав, Краків та Гданськ також у топі найдорожчих міст – за квадратний метр потрібно заплатити понад 10 000 злотих.

У Познані квартири трохи дешевші – по 9397 злотих/кв. м. На даний момент найдоступніші квартири представлені в Лодзе – по 7089 злотих/кв. м. Нагадаємо, що 1 польський злотий коштує 8,65 гривні.

Ціни на житло у Польщі не падають – навпаки, щорічний приріст становить близько 10%. Ситуація на ринку нерухомості в 2023 році залежатиме від різних факторів, серед яких рівень інфляції та процентних ставок. Аналітики вважають, що якщо квартири і дешевшатимуть – то лише у тих регіонах, де на них мінімальний попит.

Читайте також: Уряд Польщі готує зміни для тих, хто шукає роботу

Вартість об'єкта залежатиме від того, розташований він у новобудові або в старому будинку. У великих містах житло буде традиційно дорожче, ніж у маленьких, де попит буде нижчим. Найдешевші квартири можна буде купити на аукціоні судових приставів та інших сайтах державних установ.

[email protected],  фото. Freepik







Dziękujemy za przesłanie błędu